DOSTAVA BLAGA IN PLAČILO 
Plačilo naročenega blaga v spletni trgovini novaenergija.si je možno po povzetju ali po predračunu.
Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenije (v nadaljevanju: «dostavljalec») na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu.
Dostavljalec vroči naročeno blago naslovniku osebno na naslovu, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljalcu. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, pusti dostavljalec v hišnem predalčku obvestilo, v katerem navede mesto prevzema (bližnja poslovalnica Pošte Slovenija) in rok, v katerem lahko naslovnik pošiljko prevzame. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju.
Cena dostave znaša 3,00 EUR za posamezno naročilo, pri nakupu v vrednosti 30 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.
Opozorilo:
Pošta Slovenije pri storitvi ODKUPNINA PO POVZETJU prejemniku dodatno zaračunava strošek odkupnine in sicer pri paketih do vrednosti 98 EUR znaša strošek odkupnine 1,05 EUR oz. pri paketih v vrednosti nad 98 EUR do 501,00 EUR 1,07 % od vrednosti paketa oz. pri paketih v vrednosti nad 501,00 EUR 5,36 EUR. 
Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2 – 4 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo.
V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Kupec je dolžan prevzeti blago od dostavljalca na naslovu , kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto.